joi, 21 mai 2009

 

Copii renascuti in Carnaval


Am facut si editia a doua de Carnaval al Renasterii! Ne-am ajutat copiii sa renasca, ascunzandu-i din fata bolilor, suferintelor si necazurilor cu ajutorul mastilor si costumelor. Si cu ajutorul unor oameni senzationali, care au venit spre noi si ne-au dat o mana de ajutor din inima, si din suflete mari si frumoase!
Imi pare doar rau ca atat de multi dintre baimareni, adica cei pentru care am gandit si facut acest Carnaval, nu au dorit sa vada ce le-am pregatit. Pentru ca nu vor sti ce au pierdut, si ce pierd mereu cand nu apar...
Asadar, vineri si sambata am fost in focuri! Ne-am facut multe probleme, si chiar au fost lucruri ce n-au mers perfect. Insa au fost si lucruri superbe!
Am avut lansarea barcutelor pe Sasar, de care toti copiii (si nu numai copiii!) s-au bucurat ca de o mica minune. Pentru ca nu au mai facut o asemenea isprava niciodata! A fost o imagine splendida cea cu micutii privind de pe pod si barcutele jucandu-se pe apa nu tocmai limpede ca cristalul. A meritat!
A fost pictura pe fata, care i-a incantat la culme pe cei mici, dar si pe parinti! Au fost zeci de jocuri, si am inaltat (mai stangaci...) zmeul. Am avut demonstratiile de dans ale prietenilor de la Galactic Dance, care i-au vrajit pe toti.
Poate ca cel mai frumos a fost ca oamenii mari si mici ai Danielei Hamzescu, de la Centrul pentru Educatie Incluziva Dumitru Ciumageanu din Timisoara, au fost alaturi de noi cu o multime de jonglerii, echilibristica si jocuri. Superb! O lectie frumoasa despre lucruri pe care le poti face, chiar daca par a fi rezervate celor supradotati, si tu esti un biet "handicapat", cum mai spun unii! Copiii aceia frumosi ne-au dat o lectie pe care cu siguranta o vom tine minte multa vreme!
La fel de apreciate au fost concursurile in fotolii rulante: fie "autopropulsate" (adica invartit cu mainile rotile,a sa cum o fac in fiecare zi mii de persoane cu dizabilitati), fie impinse de un "pilot" de la spate. Trebuie sa recunosc ca nu m-am asteptat sa aiba atata succes! Au stat la coada copii mai ceva ca la ATVuri! Iar cei mari, adultii carora le-am lansat provocarea, au participat si ei cu placere si au facut fata excelent intrecerii. Inclusiv Ken Skusse, prietenul meu englez stabilit aici, si Arghir, erou in Revolutia de la Timisoara, ramas acum in fotoliu rulant in urma ranilor din decembrie 1989, si uitat de lume in casuta lui din Firiza.
Ce-am mai avut? Picturi pe masti si picturi cu nisip. Atelier de arte plastice. Expozitie de fotografie "Carnavaluri" cu imagini de la Venetia, Verona si Baia Mare 2008. Vederi de Carnaval. Afis nou si mascota noua pentru Carnavalul Renasterii de la Baia Mare.
Concert rock si folk cu Twister si Orizont 77. Si ei, ca si Tamas Szilagi, care a adus sonorizarea, au venit gratis! Cum gratis ne-au dat oameni superbi si costume pentru noi si copii! A, am uitat de o minune de teatru de papusi, si nu doar cu papusi! O splendoare!
Ce, nu e de ajuns?
Haideti voi cu mai multe idei! Avem usa si mintea deschise!

Daniel

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?