marți, 24 martie 2009

 

Plang ca nu au bani, dar arunca banii pe fereastra!

Zeci de firme şi, mai ales, de instituţii publice, au o facilitate fiscală pe care nu o folosesc. Dacă la firme e doar problema proprietarilor dacă risipesc banii, la instituţiile publice lucrul este de neînţeles, cel puţin din două motive. Mai întâi, pentru că „trăiesc” din banii publici, adică banii plătiţi de fiecare cetăţean, şi ar trebui să respecte mai mult aceşti bani. În al doilea rând, pentru că aceleaşi instituţii se plâng că nu au bani pentru cheltuieli, investiţii, salarii etc.! Păi, atunci, de ce nu economisesc banii pe care îi au, când legea le oferă această oportunitate?
Prin legea 448/ 2006 cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, orice companie sau instituţie care are mai mult de 50 de angajaţi are obligaţia de a angaja persoane cu handicap în procent de 4% din totalul angajaţilor. Este un lucru bun, care le oferă celor care au dizabilităţi o şansă pentru integrarea în societate şi pentru a arăta că au valoare şi putere.
Dacă, totuşi, dintr-un motiv sau altul, nu angajează persoane cu handicap, marii angajatori trebuie să plătească lunar la stat 50% din salariul minim brut pe economie înmulţit cu numărul de locuri pe care ar fi trebuit să angajeze persoane cu handicap. Atenţie! NEGAŢIA DE LA AJOFM ESTE COMPLET INUTILĂ!!!!
Şi totuşi, după atâtea constrângeri, există şi o facilitate prevăzută de lege: aceşti angajatori pot achiziţiona servicii sau produse de la unităţi protejate autorizate, de aceeaşi sumă ca şi cea prevăzută să se dea la buget, salvând astfel banii altfel pierduţi!
Asociaţia Esperando, cu activitate de 7 ani în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, are o astfel de unitate protejată autorizată – Secţia „ABILITAS” (Autorizaţia nr. 191/ 08.11.2007, Ordin nr. 366/ 08.11.2007 al Preşedintelui A.N.P.H.).
Asociaţia are o ofertă extrem de bogată de produse şi servicii pe care le oferă prin unitatea protejată, care să satisfacă toate nevoile angajatorilor mari. Practic, cumpărând produsele sau serviciile noastre, în loc să se mai plătească o mulţime de bani degeaba statului, se pot face economii importante! În acest fel, clienţii noştri contribuie, în acelaşi timp, la îmbunătăţirea situaţiei şi vieţii persoanelor cu dizabilităţi!
De ce să apelaţi la Unitatea protejată ABILITAS a Asociaţiei Esperando?
-sunt bani pe care oricum trebuie să îi plătiţi!
-faţă de viramentul la bugetul de stat, aici primiţi ceva în schimb!
-puteţi economisi, pentru că veţi cumpăra produse sau servicii necesare, pe care oricum le cumpăraţi!
-aveţi posibilitatea îmbunătăţirii activităţii şi imaginii companiei/ instituţiei!
-vă dovediţi Responsabilitatea Socială Corporatistă! Adică arătaţi comunităţii în care lucraţi că vă pasă şi de problemele sale, nu doar de profit!
-veţi colabora cu cea mai apreciată organizaţie a persoanelor cu dizabilităţi din Maramureş!
-oferta noastră acoperă orice fel de nevoi şi probleme!
-veţi fi înaintea concurenţilor Dumneavoastră!
-veţi avea satisfacţia de a ajuta, de a dărui!
-veţi avea un partener şi un prieten de cursă lungă, flexibil, inovativ şi profesionist!

Acum, instituţiile publice nu mai au scuze! Pot face economii! De ce nu le fac?

Daniel F.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?