vineri, 6 martie 2009

 

Daruind Martisoare

Pentru al treilea an, copiii si tinerii de la Esperando au dorit ca, de 1 Martie, sa daruiasca. Ei, cei despre care se spune ca stiu doar sa primeasca, arata, inca o data, cat suflet au, si ce mare inima!
Daca in anii trecuti au mers fie la casieria RENEL, fie pe strada, acum au ales sa mearga la persoane pentru care Martisorul este o amintire, cel putin in acest moment. Si cum lumea isi aduce aminte de batrani doar de Paste si de Craciun, de parca in rest n-ar exista si n-ar trai, am decis sa mergem acum la astfel de batrane. Copiii si tinerii nostri, insotiti de personal si parinti, au mers in vizita la Caminul de batrani de la Baia Sprie.
Doamne, ce surpriza, si ce bucurie pentru femeile acestea ce mai ieri erau doamne, si mame, si iubite! Ou sont les neiges d'antan?
Da, dragilor, pruncii acestia contorsionati, stangaci, care se misca greu si parca nici nu pot vorbi, au putut aduce bucurii unor oameni la fel de necajiti, poate, ca ei! O lectie! Ce bine-ar fi sa invete si altii din asta!...

Dupa Caminul din Baia Sprie, copiii au mers sa daruiasca martisoare si la Spitalul din Baia Sprie. Din nou, surpriza, bucurie si lumina! Apoi, a doua zi, a fost randul Spitalului Judetean de Urgenta "Constantin Opris" din Baia Mare. Ati vazut vreodata oameni care sa primeasca un dar neasteptat, oricat de mic, si sa nu fie incantati si fericiti?

Acesta este darul de primavara al acestor copii cu dizabilitati: bucuria si lumina aduse in sufletul unor oameni care, ca si ei, sufera, acum!

O primavara frumoasa, doamnelor si fetelor!

Daniel F.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?