miercuri, 2 decembrie 2015

 

Premiera in Baia Mare de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

De ziua lor, persoanele cu dizabilitati vor fi manechine vii!

3 decembrie, este Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, adoptata inca din 1992 de catre ONU.
In acesta zi sunt organizate activitati pentru intelegerea problemelor legate de dizabilitate si sprijinirea demnitatii, drepturilor si bunastarii persoanelor cu dizabilitati. Lumea poate sa devina mai responsabila pentru participarea persoanelor cu nevoi speciale in societate.

Ca si in anii trecuti, aceasta zi nu putea sa treaca fara a fi adusa in atentia populatiei baimarene de catre cei de la Asociatia Esperando.
Joi, 3 decembrie, incepand cu ora 14:00, persoane cu nevoi speciale de la Esperando vor fi pentru cateva ore manechine vii in vitrina Magazinului House of Art din incinta Mall-ului Gold Plaza.
Activitatea este realizata in colaborare cu designerul Lorand Coza (un foarte bun prieten al celor de la Esperando) si cu House of Art.
In aceeasi zi vor fi dati in Baia Mare fluturasi pe care oamenii carora le pasa sa ii puna la parbriz, in vitrina sau in alte locuri vizibile si astfel sa dea si ei un mesaj.

In Romania, la data de 30 iunie 2015, numarul total de persoane cu handicap este de 752.931 conform unei statistici realizate de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.


Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?