vineri, 20 martie 2015

 

Ziua Mondiala a Sindromului Down marcata la EsperandoAvand in vedere ca Ziua Mondiala a Sindromului Down este aniversata anual in data de 21 martie, iar anul acesta este sambata, am ales sa marcam aceasta zi mai repede.
Lucru facut justificat, deoarece copiii si tinerii de la Esperando nu vin la Centrul de Recuperare, sambata.
Astfel ca, in 20 martie, in Centrul Esperando s-au organizat diferite activitati pentru copiii si tinerii cu Sindrom Down, beneficiari ai Asociatiei Esperando si nu numai.
Alaturi de ceilalti copiii si tineri cu nevoi speciale, acestia au participat la diferite jocuri si momente distractive.

Marcarea acestei manifestari a fost initiata la nivel mondial in noiembrie 2005, iar cu un an mai tarziu au avut loc si primele actiuni de amploare care au atras atentia asupra necesitatii intelegerii acestui sindrom.
A urmat apoi ca in 2011, sa fie adoptata de catre Organizatia Natiunilor Unite rezolutia ce stabileste ziua de 21 martie, ca fiind Ziua Mondiala a Sindromului Down.
Sindromul Down este o afecțiune cromozomiala care este prezenta la copil inca din momentul conceperii, si este cauzata de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

 
 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?