vineri, 9 mai 2014

 

Ziua Europei sarbatorita la Esperando


La fel ca in ultimii ani, si anul acesta la Centrul de Zi Esperando, persoanele cu
nevoi speciale au marcat Ziua Europei.
De aceasta data au ales sa invite in „casa” lor cativa tineri voluntari veniti in Romania din tari precum: Spania, Turcia, Tunisia, Austria si Letonia.
In 9 mai, incepand cu ora 10:30, acestia au sosit la Centrul de Zi Esperando,  pentru a derula impreuna cu copiii, tinerii si adultii cu nevoi speciale activitati care sa corespunda tematicii acestei zile.
Pentru ca totul sa fie si mai frumos, acestia au adus cu ei si cate un steag al tarii din care provin, iar cativa tineri de la Esperando s-au imbracat in port popular Maramuresan.
S-au asezat impreuna intr-un cerc, asemeni unei hore, si au discutat despre obiceiurile si traditiile tarilor din care au venit, dar si despre traditiile si obiceiurile din Romania. Au vorbit despre lucrurile deosebite, specifice si reprezentative fiecarei tari.
Voluntarii straini au raspuns tuturor intrebarilor pe care tinerii de la Esperando le-au avut, legat de tarile din care provin.
Acestia au ascultat impreuna Imnul Uniunii Europene si s-au bucurat ca au avut ocazia sa se cunoasca.
La final ei au vizitat si salile de recuperare din Centrul Esperando, deoarece erau curiosi sa vada cum se lucreaza cu persoanele cu nevoi speciale.
 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?