marți, 20 mai 2014

 

Amprenta Leonardo da Vinci in Asociatia Esperando



Manualul pentru traineri ce vor pregati vocational persoane cu dizabilitati prinde contur. In cadrul celei de-a patra intalniri a proiectului DEVOMDA, ce a avut loc la Szombathely, in Ungaria, intre 15 si 18 mai,
partenerii din Turcia, Italia, Ungaria si Romania au prezentat forma aproape finalizata a manualului.
Asociatia Esperando a avut cea mai mare parte din prezentare, avand modulul corespunzator terminat. Partenerii au solicitat cateva adaugiri minore, care sa faca modulul valabil in orice tara a Europei, indiferent de caracteristicile specifice culturale sau legale privind dizabilitatea.
Ceilalti parteneri vor avea de revizuit modulele corespunzatoare in perioada urmatoare, pentru a avea un manual inchegat si consistent, gata sa fie un ghid comprehensiv pentru viitorii traineri ai persoanelor cu dizabilitati. Au fost 12 participanti din partea celor 8 parteneri de proiect: Asociatia Esperando, precum si gazdele - Centrul Regional Nonprofit de Resurse Sociale Szombathely si partenerii din Italia - Fundaţia Casa Artelor şi Meseriilor Casa di Carita Torino si din Turcia - Universitatea din Kirikkale – Facultatea de Arte şi Ştiinţe; DOST - Centru de Educaţie Specială şi de Recuperare - Ankara; Primaria Kecioren; Universitatea Abat Izzet Baysal- Departamentul Educaţie Specială – Bolu si Centrul de Educatie Speciala si Recuperare Arihan (Lale).
Cu totii au lucrat intens pentru a gasi cele mai potrivite aspecte care sa fie incluse in manual, astfel ca acesta sa fie un instrument perfect de invatare si lucru pentru viitorii formatori. In acest fel, la finalul proiectului, Esperando si partenerii sai vor avea un instrument util pentru a ajuta si mai bine la integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu nevoi speciale/ dizabilitati.
Programul Leonardo da Vinci isi va lasa, astfel, amprenta in Asociatia Esperando pentru o lunga perioada de timp.
Proiectul DEVOMDA - Dezvoltarea de Module Vocationale Adaptate pentru Adulti cu Dizabilitati este finanţat de către Comisia Europeană prin Programul de Învăţare de-a Lungul Vieţii, Leonardo da Vinci - Transfer de inovaţie.
Parteneriatul este coordonat de Universitatea din Kirikkale şi se deruleaza pana in 30 septembrie 2014.

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?