marți, 1 aprilie 2014

 

Phoenix - un nou proiect POSDRU al Asociatiei Esperando



Sprijin oferit in vederea angajarii pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si/ sau someri. 

Incepand cu 31 martie, Asociatia Esperando implementeaza vreme de 18 luni, proiectul “Phoenix”.

Obiectivul general al proiectului este: cresterea capacitatii de integrare pe piata muncii a 470 de someri, cu accent pe someri tineri, femei si someri de lunga durata, din regiunea Nord-Vest, in urmatoarele 18 luni, prin furnizarea sprijinului pentru noi competente si promovarea culturii antreprenoriale, in vederea asigurarii de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva.
Phoenix se doreste a fi un proiect care aduce inspiratie si putere regeneratoare pentru participanti, propune schimbari majore la nivel de individ in ceea ce priveste vechiul mod de viata, pentru a imbratisa unul nou, superior – A FI ACTIV.
Proiectul promoveaza activitati relevante pentru dezvoltarea resurselor, contribuind pe deplin la crearea de capital uman, bine educat si competitiv, reprezentand elemente cheie in formarea unei baze de pornire in procesul de dezvoltare a societatii, bazate pe cunoastere.
Acesta va fi implementat pe raza judetelor Maramures, Satu Mare si Salaj, unde vor fi organizate in total 18 cursuri, pe domenii precum: agent vanzari, sef ferma agrozootehnica, cofetar, formator, expert achizitii, manager proiect, antreprenori, TIC, ingrijitor batrani la domiciliu, contabil, constructii, consilier orientare profesionala, etc.

Grupul tinta al proiectului este format din:
-         470 de persoane fara loc de munca, provenind din mediul urban sau rural
-         60 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca
-         30 de persoane inactive
-         80 de someri
-         125 de someri de lunga durata
-         75 de someri peste 45 de ani
-         45 de someri tineri
-         55 de someri de lunga durata, tineri
Proiectul se deruleaza in parteneriat cu SC 3ART SRL si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5: ”Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1: “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare in Regiunea Nord-Vest”.

Pentru mai multe detalii:

-Asociatia Esperando, Baia Mare, str. G. Cosbuc, nr. 6/ 6, tel/ fax: 0262 220413; 0362 401363, 401364; mobil: 0728 318371; e-mail: social@esperando.ro

-SC 3ART SRL, Baia Mare, str. Salcamului, nr. 12, tel/ fax: 0362 800401, e-mail: office3art@yahoo.com



Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?