marți, 26 noiembrie 2013

 

Esperando cauta intelepciunea persoanelor cu dizabilitati in Europa



Un nou proiect Grundtvig Parteneriate de Invatare a fost inceput de Asociatia Esperando in calitate de coordonator. „Intelepciunea oamenilor speciali” a avut prima intalnire la Cuenca, in Spania, intre 21 si 24 noiembrie.

7 parteneri din Romania, Spania, Italia, Turcia, Letonia, Portugalia si Danemarca si-au trimis 21 de reprezentanti.
Acestia au stabilit programul de lucru si sarcinile fiecaruia, precum si activitatile si rezultatele dorite.
Unul dintre momentele importante ale vizitei a fost intalnirea cu Primarul orasului Cuenca. Acesta s-a aratat incantat de proiect si prezenta partenerilor la Cuenca.
Gazdele noastre - Asociatia APOCLAM – ne-a oferit si posibilitatea de a vizita un centru de educatie speciala.
Tineri si copii cu nevoi speciale (nevazatori, cu autism, cu paralizie cerebrala etc) deprind tainele invataturii, dar si ale unor meserii.
Cei doi reprezentanti ai Asociatiei Esperando au coordonat intalnirea si discutiile de la Cuenca.
Vreme de doi ani, partenerii vor cauta cele mai bune si utile sfaturi pe care persoanele cu nevoi speciale (sau familiile acestora) le pot da celor care acum ajung sa se confrunte cu dizabilitati sau cu probleme date de acestea.
In opinia celor 7 organizatii care implementeaza impreuna proiectul, cel mai bun ajutor si cele mai bune sfaturi pot veni de la cei care deja au trecut peste probleme similare.

Proiectul este cofinantat de catre Comisia Europeana prin Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii si se deruleza in perioada 1 august 2013 - 31 iulie 2015.

 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?