vineri, 25 octombrie 2013

 

Un an de Leonardo da Vinci la Esperando


La un an de la inceperea proiectului Leonardo da Vinci - DEVOMDA – dezvoltarea unui modul de pregatire vocationala pentru adulti cu dizabilitati, Asociatia Esperando a organizat in Baia Mare, in perioada 17 – 20 octombrie, cea de-a 3a intalnire a partenerilor de proiect.

Au participat la intalnirea din Maramures 9 straini de la: Universitatea din Kirikkale – Fcultatea de Arte şi Stiinte (Turcia); DOST- Centru de Educatie Specials si de Recuperare- Ankara (Turcia); Centrul Regional Nonprofit de Resurse Sociale Szombathely- (Ungaria); Primaria Kecioren– (Turcia); Universitatea Abat Izzet Baysal- Departamentul Educatie Speciala – Bolu (Turcia).
De aceasta data nu a putut participa partenerul italian- Fundatia Casa Artelor si Meseriilor Casa di Carita Torino-  (Italia).
Dupa 12 luni de munca, partenerii au putut sa prezinte deja primele variante ale modulelor care vor forma manualul pentru formatorii ce urmeaza sa lucreze in pregatirea vocationala (in meserii), a persoanelor cu nevoi speciale/ dizabilitati.
Fiecare partener si-a asumat pregatirea cate unei parti a manualului si primele variante arata ca s-a lucrat serios si cu profesionalism.
Toti partenerii au participat si la Conferinta Internationala „Dizabilitate si Terapie”, organizata de Asociatia Esperando, in data de 18 octombrie.
La sfarsitul acesteia reactiile oaspetilor au fost extraordinare, cu totii felicitand Asociatia Esperando si laudand modalitatea practica si inedita de prezentare a fiecarei lucrari.
Imbinand munca cu schimburile interculturale, Esperando a organizat sesiuni de lucru pe proiect si in judet.
Astfel, partenerii straini au putut sa cunoasca mai multe despre felul in care romanii traiesc.

A fost din nou un prilej excelent de a arata unui grup de straini fata reala si frumoasa a Romaniei, alta decat cea pe care de obicei mijloacele de informare o transmit in strainatate.
Proiectul DEVOMDA este finantat de catre Comisia Europeana prin Programul de Invatare de-a Lungul Vietii, Leonardo da Vinci- Transfer de inovatie.
Acesta se va incheia in 30 septembrie 2014, si este gestionat de Universitatea din Kirikkale – Facultatea de Arte si Stiinte (Turcia).
 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?