luni, 21 octombrie 2013

 

Prezentari inedite in cadrul celei de-a VI-a editii a conferintei Dizabilitate si Terapie


In 18 octombrie, la Millennium Business Center, incepand cu ora 10:00, a avut loc cea de-a VI-a editie a Conferintei Internationale Dizabilitate si Terapie.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes si a fost foarte apreciat de catre toti invitatii.
In cadrul conferintei au fost prezentate/ discutate urmatoarele teme: Depistarea precoce a problemelor de dezvoltare la copii, Masaj facial, Rolul terapiei ocupationale in dezvoltarea creativitatii persoanelor cu dizabilitati, Respiratia si relaxarea, Incluziunea psiho-motrica la copilul sechelar dupa encefalopatie infantila, Terapia prin arte ca metoda de recuperare a adultilor cu dizabilitati, Familia si tanarul cu dizabilitate din perspectiva integrarii si a nevoii de consiliere.
Specialistii au stabilit impreuna cu organizatorul temele prezentarilor pe care le-au sustinut, pentru asta au tinut cont de gradul de interes pe care il trezeste fiecare tema, de tehnicile nou aparute sau imbunatatirea tehnicilor deja existente in munca cu persoanele cu nevoi speciale/ dizabilitati, pentru o recuperare cat mai buna a acestora.
Prezentarile specialistilor de la nivel local, national si international au avut si cate o parte practica
astfel incat, cei prezenti sa invete lucruri concrete.
Acest lucru ofera unicitate conferintei Dizabilitate si Terapie care urmareste nu doar sa ofere ocazia specialistilor de a se intalni si discuta despre noutatile din domeniu, ci si sa vada in demonstratii live, metodele de lucru utilizate in recuperarea persoanelor cu nevoi speciale/ dizabilitati.
Printre participanti s-au numarat si specialisti din Turcia, Ungaria si Franta.

In acest an, in organizarea evenimentului, am tinut cont si de aplicarea principiilor dezvoltarii durabile (echilibrul mediului, echitatea sociala, eficacitatea economica) si bunei guvernante. Astfel ca, in urma unui angajament al Asociatiei Esperando cu privire la indicatorii de Responsabilitate Sociala pe care a ales sa ii respecte in organizarea evenimentului, acesta a purtat marca Eveniment Responsabil.

Multumim sponsorilor care au fost si de aceasta data alaturi de noi in organizarea evenimentului, precum si Primariei Baia Mare care ne-a pus la dispozitie sala de conferinte.
 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?