luni, 29 iulie 2013

 

Esperando ajuta la domiciliu persoane nedeplasabile


Asociatia Esperando implementeaza vreme de 5 luni proiectul „Iesirea din izolare - inapoi in comunitate”.
Proiectul care a inceput in luna iulie a acestui an are ca scop cresterea calitati vietii persoanelor cu dizabilitati care sunt acum izolate, oferind posibilitatea de a redeveni parte a comunitatii.
Obiectivele proiectului sunt:
- Imbunatatirea starii fizice si psihice a persoanelor cu dizabilitati care sunt izolate la domiciliu.
- Implicarea voluntarilor si a comunitatii in oferirea serviciilor si organizarea unor activitati in folosul persoanelor cu dizabilitati.
- Prevenirea abandonului si neglijarii persoanelor cu dizabilitati grave nedeplasabile si atenuarea unor situatii de criza in familiile acestora.
Grupul tinta este format din persoane cu dizabilitati grave, motorii si asociate, naturale sau dobandite, cu sau fara certificat de handicap, nedeplasabile sau greu deplasabile, din Baia Mare, care traiesc izolate la domiciliu si au putine legaturi cu comunitatea si acces nul sau extrem de restrans la servicii sociale si viata comunitatii.
În cadrul proiectului vor fi oferite servicii de recuperare, consiliere, sprijin si reintegrare in comunitate pentru persoanele cu dizabilitati la domiciliul acestora.
Acestea vor include sedinte de kinetoterapie, masaj, consiliere sociala, suport emotional, socializare, spijin material pentru situatii mai grave.

Proiectul este cofinantat de SPAS - CL Baia Mare conform legii 350/ 2005 cu suma de 27.000 lei

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?