vineri, 14 iunie 2013

 

Persoanele cu nevoi speciale au discutat despre mancaruri si bauturi traditionale


Astazi, in Parcul Muncipal am discutat despre Mancarurile si bauturile traditionale.
A fost organizat un nou eveniment de invatare in cadrul proiectului “Together We Learn” – Impreuna
invatam.
Copiii, tinerii si adultii cu nevoi speciale, parinţi ai acestora, personalul si voluntari ai Asociatiei Esperando, au schimbat impresii si cunostinte in acest domeniu, cu un bucatar cu experienta si mamici experte in ale gatitului.
Intalnirea a fost foarte interactiva si a oferit celor prezenti ocazia de a aprofunda acest domeniu atat de vast.
Mamicile si bunicile beneficiarilor de la Centrul Esprando, au pregatit cateva produse specifice bucatariei traditionale: cozonac cu diverse tipuri de umplutura, dar si cateva tipuri de placinta.
Copiii si tineri cu nevoi speciale le-au gustat, dupa care, mamicile au prezentat modalitatea in care au fost acestea preparate. Munca care trebuie depusa pentru ca produsul final sa fie unul reusit, dar si secretele care le fac sa fie atat de gustoase.
Participantii au avut ocazia sa vorbeasca despre diferite retete de mancaruri traditionale pe care le gatesc, sau din care au mancat, ingredientele necesare pentru pregatirea lor, dar si modalitatea de preparare.
S-a discutat si despre bauturile traditionale, diversitate si ingredientele de baza din care acestea sunt preparate.
In cadrul aceluiasi proiect vor avea loc si alte evenimente de invatare pe diferite teme stabilite in functie de interesele participantilor.
Proiectul este cofinantat de Comisia Europeana, prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

 


 

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?