joi, 6 septembrie 2012

 

Proiectul POSDRU al Asociatiei Esperando se apropie de final


Proiectul „Formarea, garantia mobilitatii pe piata fortei de munca!” derulat de Asociatia Esperando in parteneriat cu Filiala din Baia Mare a Fundatiei Invatamantului Preuniversitar al Cooperatiei Mestesugaresti „Spiru Haret, se apropie de final.
Proiectul a inceput la data de 1 noiembrie 2010 si se deruleaza pe parcursul a 24 de luni.
De-a lungul proiectului s-au derulat 6 cursuri, in diferite domenii.
-         Primul curs a fost cel de „Operator introducere, validare si prelucrare date”, organizat in doua serii datorita cererii mari. Astfel ca un numar de 55 de persoane au o noua calificare.
-         Cel de-al treilea curs a fost cel de „Lucrator in structuri pentru constructii”, care a inceput in data de 02 decembrie 2011 si s-a desfasurat pe parcursul a patru luni. 22 de persoane au beneficiat de acest curs care s-a derulat in localitatea Coltau.
-         A urmat apoi cursul cu numarul patru, „Tamplar universal”, in localitatea Rozavlea. Acest curs a inceput in data de 20 noiembrie 2011 si un numar de 27 de cursanti se bucura de o noua calificare in meseria de tamplar.
-         Cursul cu numarul cinci inceput in data de 23 aprilie 2012, a fost de „Manichiura – pedichiura”, iar 22 de cursante au participat cu foarte mare interes la acest curs.
-         Cursul de „Ingrijitor batrani la domiciliu” a fost cel de-al saselea curs si ultimul, din cadrul acestui proiect la care au participat 19 cursanti.
In total in urma celor 6 cursuri, un numar de 145 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca si/ sau someri au o noua calificare, care le mareste sansele de acces pe piata muncii.
Absolventii au primit diplome recunoscute national si international. De asemenea cei care au indeplinit criteriile au primit subventii, iar cei care au venit din alte localitati au beneficiat de plata transportului.
Cei care au dat dovada de implicare si interes au fost premiati, premiile constand in echipamente IT.
Toate cursurile au avut o zi dedicata obiectivelor orizontale POSDRU: Egalitate de sanse, Dezvoltare durabila, Inovatie si TIC, Imbatranire activa.
Consilierea pentru gasirea unui loc de munca a cursantilor va continua pana la finalizarea proiectului.
Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5: „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1: „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare in Regiunea Nord – Vest”.

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?