vineri, 27 iulie 2012

 

In drumetie prin Maramures


Deoarece de ceva timp cativa tineri de la Asociatia Esperando si-au exprimat dorinta sa viziteze orasul Sighetul Marmatiei si Cimitirul Vesel din Sapanta, conducerea asocitiei le-a oferit o surpriza.
A organizat pentru copiii si tinerii cu dzabilitati o excursie in cateva locuri emblematice pentru judetul nostru.
Astfel ca in 26 iulie, acestia au pornit intr-un mini tur al Maramuresului, cu multa veselie si chef de distractie.
De dimineata, pregatiti cu tot ceea ce era necesar pentru aceasta deplasare, si cu mult dor de aventura, au pornit la drum.
In drumul lor spre Maramuresul istoric, acestia s-au bucurat de aerul curat, de padure si au admirat peisajul. Copiii si tinerii cu dizabilitati erau nerabdatori sa vada ce noutati ii mai asteapta.
S-au indrept spre orasul Sighetul Marmatiei, unde au facut un tur al orasului, in care le-au fost prezentate cateva obiective emblematice ale acelui loc. A urmat o oprire la Muzeul Maramuresului pentru a vizita sectia de Stiintele Naturii. Aici au ramas uimiti vazand diversitatea de animale impaiate. Au pus multe intrebari, deoarece curiozitatea lor era foarte mare si doreau sa afle cat mai multe. Dupa ce au vazut si s-au bucurat de minunatiile expuse in cadrul muzeului, acestia au parasit orasul Sighet si s-au indreptat spre Sapanta.
Aici au vizitat Cimitiriul Vesel, un loc renumit in intreaga lume pentru modul deosebit in care artistul care a creat crucile a privit moartea. Au ramas surprinsi doarece nu mai vizitasera pana in prezent acest loc. Coloritul crucilor si desenele de pe acestea le-au atras atentia. Personalul care ii insotea, le oferea explicatii si le prezenta textele amuzante care “imbracau” crucile.
Urmatorul popas a fost la Sambra Oilor, unde au admirat peisajul si s-au bucurat de frumusetile oferite de natura.
Cu regretul in suflet se gandeau ca aceasta calatorie se apropie de sfarsit, insa in mod sigur nu o vor da uitari prea repede.

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?