vineri, 13 iulie 2012

 

"Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice"



Incepand cu luna aprilie a acestui an, Asociatia Esperando a demarat proiectul „Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice”.
Proiectul a fost foarte bine primit de persoanele cu dizabilitati netransportabile, care datorita handicapului pe care il au nu au avut posibilitatea sa frecventeze un serviciu de recuperare si in special, deoarece pana acum nu a existat un serviciu care sa ofere recuperare la domiciliu.
Acesta imbina serviciile de recuperare fizica si intelectuala (consiliere si suport), cu actiuni de sprijin pentru rezolvarea unor probleme de zi cu zi cu care persoanele cu dizabilitati si familiile acestora se confrunta.
Un kinetoterapeut, un asistent social si un psiho-pedagog, specialisti ai Asociatiei Esperando, se deplaseaza la domiciliul celor peste 20 de beneficiari pentru a le oferi servicii de recuperare precum: kinetoterapie, masaj, consiliere (inclusiv psihologica), suport emotional, socializare prin conversatie etc.
Pe langa aceste servicii ei beneficiaza si de sprijin material - alimente, materiale igienice sau sanitare/ de curatenie - pe care nu si le pot permite sau cumpara. De cele mai multe ori in aceste familii lucreaza doar unul din membri familiei, in timp ce celalalt trebuie sa stea alaturi de persoana bolnava, 24 de ore din 24. Aceasta face ca veniturile unei astfel de familii sa fie doar 60% din cele tipice.
Proiectul „Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice” este cofinantat de SPAS/ CL Baia Mare conform Legii 350/ 2005.
In marturiile transmise catre Asociatia Esperando, beneficiarii si familiile acestora isi exprima multumirea si recunostinta pentru ajutorul pe care il primesc prin intermediul acestui proiect. Acum cativa ani nici nu sperau ca va exista un astfel de serviciu in Baia Mare, care sa fie atent si la nevoile celor care au fost „izolati” in casa.
Ei cer ca serviciul sa devina permanent. De asemenea, cererea este uriasa si din partea altor persoane.


Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?